Kecskemét, Jászberény, Debrecen Hétfő - Péntek: Nyitva, Szombat-Vasárnap: Zárva +36303808808

Amit az ultrahang vizsgálatról tudni érdemes

Nyaki lágyrész vizsgálat

Magában foglalja a pajzsmirigy, a nyaki nyálmirigyek, lágyrészek vizsgálatát, valamint a nyirokcsomók nagyságának, szerkezetének megítélését.

Emlő és axilla

Az emlők mirigyállományának vizsgálatára alkalmazzuk daganatos, vagy gyulladásos elváltozások esetén, valamint a hónalji nyirokcsomók nagyságának és szerkezetének megítélésére.

Has és kismedence

Leggyakrabban a hasi fájdalom okát keressük. Jól vizsgálható a máj, a lép, a hasnyálmirigy, mellékvesék és vesék, valamint a kismedencei szervek. A módszerrel kimutatható a szervek megnagyobbodása, gyulladások, daganatok, vese-, vagy húgyúti kövesség.

Érvizsgálatok

Úgynevezett doppler vizsgálattal kimutatható az adott régió ereinek szűkülete, vagy akár tágulata, az erekben lévő áramlás. Leggyakoribb a végtagi vénák vagy artériák vizsgálata, de a nyaki és hasi erek megítélésére is alkalmazott eljárás.

Az ultrahang vizsgálat napjaink leggyakrabban használt diagnosztikai vizsgálómódszere.

Fájdalommentes eljárás, amely alkalmas a nyaki, emlő, hasi, kismedencei szervek vizsgálatára, és bizonyos érvizsgálatokra is.

Az ultrahanghullámok a különböző szervek sűrűségétől függően nyelődnek el, vagy verődnek vissza, ezáltal adnak képet az adott szervről és annak elváltozásairól.

A hasi és kismedencei ultrahang vizsgálatra legalább 4 órás éhgyomorral és telt húgyhólyaggal kell érkezni. Az egyéb területek vizsgálata nem igényel előkészítést.

hu_HUHungarian